20:49 / 13.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Sankt Peterburg neće imati dodatnih troškova za EURO

Stadion u Sankt Peterburgu (Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL)

Stadion u Sankt Peterburgu (Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ruski grad Sankt Peterburg jedan je od 12 domaćina utakmica sljedećeg Europskog nogometnog prvenstva koje je prebačeno na ljeto 2021.
Ruski grad Sankt Peterburg jedan je od 12 domaćina utakmica sljedećeg Europskog nogometnog prvenstva koje je prebačeno na ljeto 2021.
EURO se trebao igrati ovoga ljeta, ali je zbog pandemije koronavirusa prebačen na ljeto 2021. Unatoč otkazivanju, u Sankt Peterburgu kažu da neće imati dodatnih troškova.
- Ne planiramo povećati proračun. Zahvaljujući činjenici da je UEFA rano donijela odluku o odgodi EP-a, zaustavljene su pripreme za aktivnosti koje će se provoditi isključivo tijekom turnira. Time su se izbjegli dodatni troškovi, rekao je zamjenik gradskog guvernera Vladimir Kirilov za ruske medije.
Dodao je kako grad ima odličnu infrastrukturu od prethodnih sportskih događaja, tako da neće morati puno ulagati.
St. Peterburg bit će domaćin tri utakmice grupne faze i jednog četvrtfinalnog okršaja. Utakmice će biti i u Londonu, Münchenu, Bakuu, Rimu, Bukureštu, Dublinu, Kopenhagenu, Bilbau, Glasgowu, Budimpešti i Amsterdamu.
Prije nekoliko dana član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin je izjavio kako će krovna nogometna organizacija 30. travnja obznaniti domaćine odgođenog Europskog nogometnog prvenstva, dodavši kako postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja.
- Sve će biti jasno 30. travnja, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva, izjavio je Sorokin koji je predsjednik Organizacijskog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!