Samovojska: Ne postoji kompliment koji bi bio pretjeran za tu utakmicu

27.04.2022.

20:39

Autor: K.L./HRT

Anton Samovojska

Anton Samovojska

Foto: HTV / HRT

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City pobijedio je u spektakularnoj utakmici Real Madrid 4:3. Svi nogometni sladokusci uživali su u dvoboju koji su u HRT-ovoj emisiji Lige prvaka analizirali Igor Cvitanović i Anton Samovojska.

- Za mene i nije bilo senzacionalno, nego očekivano jer poznavajući kvalitete Manchester Cityja i slabosti Reala, pogotovo u defenzivnom dijelu, očekivao sam puno prilika, čak i golova. Ono što je Manchester jučer igrao je za svaku pohvalu, osim što je možda falio koji gol s obzirom na šanse koje su imali. Real ko' Real, iskoristio je i najmanje prilike, imaju Modrića i Benzemu koji iskoristi fenomenalno sve svoje šanse, rekao je Cvitanović.

Na komplimentima nije štedio Anton Samovojska.

- Utakmica je bila uistinu fantastična. To je utakmica... Ne postoji nijedan kompliment koji bi bio pretjeran, nema epiteta koji bi bio prenaglašen, bio je to fenomenalan nogomet. Bio je to takav nogomet da nam je svakom minutom ta utakmica uputila poziv - Nemojte nikad prestati nogomet. Nogomet je spektakl, nogomet je užitak i toga je sinoć bilo u obilju, rekao je Samovojska te dodao:

- Ancelotti je bio sretan, a Guardiola nesretan. Utakmica je mogla završiti 8:3, 8:4 za City kada se pogledaju najveće prilike. Real nije gubio glavu, klub koji je nevjerojatno otporan. Vidjeli smo i protiv PSG-a i Chelseaja. Momčad svaka bi tad potonula, ali Real je zadržao hladnu glavu. Najiskusniji Realovi igrači se dignu kao fenix iz pepela. Nakon primljenog gola imaju glavu gore i nema odustajanja.

Kad igraš napadački otvaraju se koridori u obrani, kaže Cvitanović o napadačkoj igri Manchester Cityja. Momčad s kvalitetnim pojedincima kao Real to će iskoristiti.

- Cityjevi igrači su uvijek na polovici Reala i puno je prostora iza obrane. Iako nismo vidjeli puno prilika i kontri osim Viniciusa, stvaraju se koridori koje je teško braniti, kazao je Cvitanović.

- Može se vidjeti puno dobrih i loših stvari. S Jesusom u prvih 11, Guardiola je odlučio igrati s pravim napadačem koji ima dobre kretnje, koji veže na sebe igrače i otvara prostore drugim igračima, dodao je Cvitanović.

Real je imao velikih problema u otvaranju igre, no ima pojedince koji imaju iskustva i klasu potrebnu za igranje na ovoj razini.

Samovojska je posebno dijelio komplimente Viniciusu Junioru.

- On je nakon kušnji i pakla u Realu, postao super igrač i nevjerojatno vrijedan. Prekrasan "štos" Fernandinho je prodao. On ga nikako ne može čuvati, rekao je Samovojska te hvalio "panenku" Karima Benzeme.

- Kapa do poda, tri penala je promašio zaredom, a onda je udario "panenku".

Cvitanović smatra da je City bliže prolasku, ali da se Real na Bernabeu ne može podcijeniti, dok Samovojska ne dvoji će i uzvrat biti spektakularan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!