Anton Samovojska dešifrirao "Fenomen Salah"

04.11.2021.

09:01

Autor: A.M./HRT

Samovojska i Salah

Samovojska i Salah

Foto: Dylan Martinez / REUTERS

Anton Samovojska osvrnuo se nakon još jedne sjajne predstave Mohameda Salaha i trijumfa Liverpooola nad Atleticom na fantastičnog egipatskog napadača i dešifrirao je razlog zbog kojeg je postao igrač kakav je danas.

- To je fantastično zanimljiva priča. Na njemu se najljepše vidi što znači ruka trenera i kad trener prepozna što igrač sve može. Salah je s 20 godina došao u Europu. I gdje je igrao? U Baselu dvije sezone, u Baselu. Iz Basela je otišao u Chelsea, u Chelseaju je odigrao 13 utakmica i otišao na posudbe, u Fiorentinu, poslije toga još u Romu. Iz Rome je 2017. došao u Liverpool i tu je on postao svjetska klasa. Od te 2017. mi gledamo Salaha kao svjetsku klasu. Ali što? Njega su dotad tretirali praktički kao krilo, lijevo krilo, a Klopp mu je namijenio jednu sasvim drugu ulogu. Namijenio mu je ulogu da se preseli na desnu stranu zbog čega je Mane patio, jer je on trebao sad se preseliti na lijevu stranu igrališta i sad je Salaha približio suparničkom golu i omogućio mu je da dolazi na lijevu nogu, na taj udarac krasan koji ima, i on je u Liverpoolu praktički procvjetao. Igrao je iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. I normalno da gledamo Salaha takvoga gdje ide samo dribling za driblingom i nitko ga ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep, rekao je  o "fenomenu Salah" HTV-ov stručni komentator.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!