23:26 / 07.01.2019.

Autor: HRT

Salvini protiv prekida utakmica nakon rasističkih povika

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Matteo Salvini u ponedjeljak je rekao da se protivi prekidu nogometnih utakmica ili zatvaranju stadiona za gledatelje, kao što neki zagovaraju, u slučaju rasističkih povika.
Talijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini u ponedjeljak je rekao da se protivi prekidu nogometnih utakmica ili zatvaranju stadiona za gledatelje, kao što neki zagovaraju, u slučaju rasističkih povika poput nedavnih na utakmici Inter-Napoli.

- Zatvaranje stadiona, prekidi utakmica ili zabrane prijevoza navijača, to je ostavka države, rekao je Salvini, također čelnik talijanske krajnje desnice.
- Zalažem se da se odgovornost prebaci na navijače i da im se kaže da onaj koji pogriješi, mora platiti, dodao je ministar nakon sastanka u Rimu o sigurnosnim mjerama na stadionima.
Salvini je okupio predstavnike policijskih snaga, sportskih saveza, sudaca, trenera i predstavnika klubova navijača nakon nasilja 27. prosinca tijekom i nakon utakmice talijanskog prvenstva Inter-Napoli.
Na toj utakmici su francusko-senegalskom nogometašu Napolija Kaildouu Koulibalyju dovikivani rasistički povici zbog kojih Inter mora odigrati dvije utakmice bez gledatelja.
I izvan stadiona je izbilo nasilje prilikom te utakmice u kojem je smrtno stradao jedan navijač Intera.
- Ne smije se brkati navijače, koji su 99,9 posto dobri ljudi, s delinkventima, rekao je Salvini i naglasio da želi iskorijeniti delinkvenciju u i izvan stadiona.
Najavio je također jedinstveni zakon za sigurnost u sportu.
- Treba omogućiti kolektivne prijevoze navijača jer je lakše kontrolirati 1000 navijača u jednom vlaku nego 100 automobila koji ulaze u grad bez ikakve kontrole, naglasio je Salvini.
Ministar je također rekao da je sklon određivanju dnevnih termina utakmica umjesto noćnih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!