Pokopan legendarni nogometaš Pele

03.01.2023.

20:17

Autor: HRT/Hina

Sahranjen legendarni nogometaš Pele

Sahranjen legendarni nogometaš Pele

Foto: /Carla Carniel / REUTERS

U krugu uže obitelji, na groblju Memorial Necropole Ecumenica, iznad grada Santosa, pokopan je legendarni brazilski nogometaš Pele.

Prije toga održano je 24-satno bdjenje. Prema posljednjim informacijama iz Brazila, stadion Urbano Caldeira, inače dom kluba Santos, gdje je Pele igrao od 1956. do 1974. te gdje je bio izložen njegov lijes, posjetilo je više od 300.000 ljudi i odalo mu počast. Među njima je bio i novi brazilski predsjednik Lula da Silva.


Nakon toga procesija s njegovim lijesom prošla je ulicama Santosa, a najviše se zadržala ispred kuće u kojoj živi stogodišnja Peleova majka, gdje je i održana molitva.


Osim što će mnogi ljubitelji nogometa Pelea proglasiti najboljim nogometašem svih vremena, on je ujedno jedini nogometaš koji je tijekom karijere osvojio tri naslova svjetskog prvaka (1958., 1962. i 1970.).


Pele je bio podvrgnut kemoterapiji otkako mu je uklonjen tumor na debelom crijevu. Posljednjih tjedana stanje mu se pogoršalo, a 29. prosinca prošle godine stigla je vijest o njegovoj smrti.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!