12:57 / 01.06.2021.

Autor: I.L./Hina

Rummenigge odlazi s mjesta predsjednika Bayerna

Robert Lewandowski, Karl-Heinz Rummenigge

Robert Lewandowski, Karl-Heinz Rummenigge

Foto: Sven Hoppe / REUTERS

Predsjednik njemačkog nogometnog prvaka Bayerna iz Münchena Karl-Heinz Rummenigge odlučio je napustiti tu dužnost na kraju ovoga mjeseca, pola godine ranije no što je to planirano.

Proslavljeni napadač Bayerna i njemačke reprezentacije Rummenigge tako će prekinuti svoju suradnju s klubom u kojemu se u raznim ulogama nalazio od 1974. godine.

Rummeniggea će na mjestu predsjednika zamijeniti još jedan proslavljeni igrač tog kluba i reprezentacije Oliver Kahn.

- Iznimno uspješna era u Bayernu dolazi svome kraju. Na njegov osobni zahtjev Karl-Heinz Rummenigge se povlači s dužnosti predsjednika 30. lipnja 2021., objavio je Bayern.

- Strateški, ovo je najlogičnije vrijeme za ovakvu odluku. Završava fiskalna godina, a dolazi i novi trenerski tim. Odlazim zadovoljan i ponosan što ostavljam klub u dobrom stanju kako na sportskoj razini tako i na financijskoj i strukturalnoj, objavio je Rummenigge.

Rummenigge je na mjestu predsjednika Bayerna bio od 2002. godine te je u tom razdoblju klub osvojio 14 od mogućih 19 naslova prvaka Njemačke te dvije Lige prvaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!