10:44 / 25.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Roy Keane poručio igračima da odbiju smanjenje plaća

Roy Keane Foto: Action Images/Ed Sykes/File Photo

Roy Keane Foto: Action Images/Ed Sykes/File Photo

Foto: - / -

Bivši kapetan Manchester Uniteda Roy Keane (48) poručio je nogometašima u najjačim engleskim klubovima da se odupru pritisku da pristanu na rezanje plaća zbog pandemije koronavirusa.
Bivši kapetan Manchester Uniteda Roy Keane (48) poručio je nogometašima u najjačim engleskim klubovima da se odupru pritisku da pristanu na rezanje plaća zbog pandemije koronavirusa, objavili su britanski mediji.

- Kad smo pregovarali o ugovorima vlasnici klubova bi nam uvijek govorili da je to samo biznis. A sada vlasnici klubova, koji su milijarderi, pričaju igračima kako su u problemima i da bi trebalo smanjiti plaće. Mislim da bi se igrači iz velikih klubova trebali oduprijeti takvim pritiscima. Neka vlasnici poštuju ugovore koje su potpisali sa igračima, pa to je samo biznis, rekao je Roy Keane i dodao: - Uzimajući u obzir vlastito iskustvo i okolnosti pod kojima sam morao otići iz Manchester Uniteda, nikad ne bih pristao na rezanje plaće, nema šanse.  
Klubovi engleske Premier lige prvotno su od igrača tražili da prihvate smanjenje plaća od 30 posto. Neki klubovi već su dogovorili sa igračima rezanje plaća (Southampton, West Ham, Sheffield United, Watford), ali kad su u pitanju najveći i najbogatiji klubovi samo je Arsenal uspio dogovoriti smanjenje igračkih plaća za 12,5 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!