10:19 / 02.10.2018.

Autor: HRT

Ronaldu prijeti doživotni zatvor: Policija pokrenula istragu zbog silovanja

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Cristiano Ronaldo u sve je većim problemima vezano uz optužbe silovanja. Naime, policija u Las Vegasu potvrdila je kako je pokrenula istragu.
Cristiano Ronaldo u sve je većim problemima vezano uz optužbe silovanja. Naime, policija u Las Vegasu potvrdila je kako je pokrenula istragu. Policija iz Las Vegasa izašla je na teren 13. lipnja 2009. godine po dojavi o seksualnom napadu. Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je liječnički pregled napadnute, objavili su iz policije i dodali: Od rujna 2018. ponovno otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj.
Cijeli slučaj je aktualiziran nakon što je bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) u intervjuu koji je dala njemačkom Spiegelu  rekla kako ju je 13. lipnja 2009. Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je ona radila kao hostesa. Nakon što me silovao, ispričao se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih jedan posto, izjavila je Mayorga u intervjuu. Iako je 2010. godine prihvatila 375.000 dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju, sada je ipak spremna suočiti s događajem koji joj je, kako kaže, promijenio život na gore. Kad su je pitali zašto je tada pristala na novce, Mayorga je rekla kako se bojala zbog njegove slave, a i nije željela da joj se ime provlači po naslovnicama. Dodajmo tome kako u saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila nedjelo policiji unutar četiri godine. Ronaldu prijeti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!