Ronaldo će morati pričekati na debi u dresu novog kluba

05.01.2023.

15:07

Autor: K.L./Hina

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Foto: Ahmed Yosri / REUTERS

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, koji će u 37. godini produljiti karijeru u Saudijskoj Arabiji, morat će pričekati na debi u dresu novog kluba Al-Nasr jer još nije ni registriran, piše AFP.

Kako posljednji klub ima previše registriranih stranaca, njegov debi mogao bi biti odgođen, javlja francuska novinska agencija AFP.


Ronaldo, koji će prema neslužbenim podacima u sljedeće dvije i pol godine zaraditi više od 200 milijuna eura, u utorak je uz fanfare bio na predstavljanju novoga klupskog dresa. Rekao je da bi volio što prije zaigrati za svoj novi klub, koji već danas ima utakmicu protiv Al-Ta'eea.

No, Portugalac je već deveti stranac kluba, dok saudijske vlasti klubovima dopuštaju najviše osam stranaca.


- Al-Nasr ga još nije registrirao jer nema slobodnog mjesta za stranog igrača, rekao je za AFP predstavnik kluba koji nije želio biti imenovan.


- Jedan od stranih igrača mora otići kako bi registrirao Ronalda, ili prodajom ili sporazumnim raskidom, dodao je dužnosnik kluba.


Također još nema službene potvrde o tome hoće li Ronaldo ipak morati odslužiti dvije utakmice FA-ove zabrane od studenog jer je razbio mobitel tinejdžerskog navijača nakon što je Manchester United, njegov tadašnji klub, izgubio od Evertona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!