08:45 / 28.04.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ronaldinhova ispovijest nakon zatvora: Nastaviti s vjerom i snagom

Ronaldinho (Screenshot: YouTube)

Ronaldinho (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Ronaldinho je zajedno s bratom uhićen u Paragvaju zbog lažne putovnice te je proveo 32 dana u pritvoru.
Nikada nisam ni pomislio da ću završiti u zatvoru. Zatvor nije za mene, rekao je bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho.

Ronaldinho pušten iz zatvora uz jamčevinu od 1,6 milijuna dolara

Ronaldinho je zajedno s bratom Assisom uhićen u Paragvaju zbog lažne putovnice te zemlje i proveo je 32 dana u pritvoru. Nakon što mu je odobreno da se brani sa slobode, preselio je u luksuzni hotel u Asuncionu. Optužba za korištenje krivotvorenih putovnica kasnije je dovela i do istrage o mogućem pranju novca.

- Nije mi bilo lako kada su mi rekli da moram u zatvor. Sada je podnošljivije jer se nalazim u kućnom pritvoru i čekam suđenje. Nadam se da će ovo sve uskoro završiti, izjavio je Ronaldinho za paragvajsku televiziju ABC.

- Bilo mi je zaista teško kad sam shvatio da moram ići u zatvor. Nikad sebe nisam vidio u takvoj situaciji, cijeli život sam se trudio predanim radom dostići najviši nivo, rekao je Brazilac te ispričao kako je provodio dane u zatvoru.

- Igranje nogometa, autogrami i fotografiranje veliki su dio mog života, pa ni u zatvoru nisam imao razloga prestati to raditi, pogotovo s ljudima koji su proživljavali teške dane, baš kao i ja, izjavio je Ronaldinho.

Otkrio je i što će prvo napraviti kada mu istekne pritvor u hotelu.

- Prvo što ću napraviti je dati veliki poljubac mojoj majci. Proživjela je težak period od početka krize koronavirusa. Kad se slegnu dojmovi zbog ove situacije iz koje ću izvući pouke, nastavit ću dalje živjeti s vjerom i snagom, zaključio je Brazilac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!