Real Madrid protiv UEFA-e

09.03.2023.

18:15

Autor: I.L./HRT/Hina

Navijači Liverpoola uoči prošlogodišnjeg finala Lige prvaka

Navijači Liverpoola uoči prošlogodišnjeg finala Lige prvaka

Foto: - / REUTERS

Real Madrid neće surađivati s UEFA-inim postupkom povrata novca za navijače koji su nazočili prošlogodišnjem finalu Lige prvaka, priopćio je klub LaLige u četvrtak, navodeći da je naknada koju je predložila UEFA "nedovoljna".

Finale u Parizu kasnilo je 36 minuta nakon što tisuće navijača Liverpoola nisu uspjeli ući na Stade de France na utakmicu 28. svibnja, koju je Real Madrid dobio 1-0.


Francuska policija snimljena je kako koristi suzavac na navijače, među kojima je bilo žena i djece. Iako je UEFA isprva okrivila navijače engleskog kluba za kaos, upravno tijelo se kasnije ispričalo nakon objavljivanja neovisnog pregleda.


U utorak je UEFA rekla da će vratiti novac navijačima Liverpoola koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu u Parizu i da je engleski klub potvrdio da će primijeniti shemu povrata novca, koja će pokriti sve klupske ulaznice za finale.


UEFA je rekla da će navijači Real Madrida i neutralni navijači koji su ispunili kriterije povrata novca biti obrađeni putem službe za korisnike.


Ulaznice za finale su koštale između 74 i 733 dolara.


- Real Madrid vodi razgovore s UEFA-om s ciljem procjene odštete koja će biti ponuđena navijačima, stoji u priopćenju Madrida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!