14:16 / 15.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Rashfordu počasni doktorat Sveučilišta u Manchesteru

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Rasfhford prikuplja sredstva za siromašnu djecu i tijekom pandemije koronavirusa.
Nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Marcus Rashford dobit će počasni doktorat Sveučilišta u Manchesteru za izvanredna dostignuća u borbi protiv dječjeg siromaštva i za izvanredna sportska dostignuća.

Tek 22-godišnji Rashford jako se ističe u humanitarnom radu, pa je prošlog mjeseca pokrenuo kampanju kako bi školska djeca iz ugroženih obitelji dobivala besplatne obroke i tijekom ljeta,što je kasnije usvojila i britanska Vlada. Rashford prikuplja sredstva za siromašnu djecu i tijekom pandemije koronavirusa.

On će postati najmlađi dobitnik počasnog doktorata, kojeg posjeduju i nogometne ikone poput Sir Alexa Fergusona i Sir Bobbyja Charltona.

- To će biti dan ponosa za mene i moju obitelj jer kad vidim koja su velika imena u prošlosti dobivala ovaj doktorat, moram se osjećati ponizno, kazao je Rashford.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!