Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda

29.11.2021.

13:09

Autor: HRT

Ralf Rangnick

Ralf Rangnick

Foto: Matthias Rietschel / REUTERS

Manchester United postigao je dogovor s Ralfom Rangnickom te je on od danas privremeni menadžer kluba do kraja sezone.

Pregovori su dugo trajali, a kako prenosi pouzdani Fabrizio Romano, Rangnick će osim polugodišnjeg ugovora dobiti dvogodišnju 'konzultantsku' ulogu. Ovo je bio i jedan od uvjeta iskusnog njemačkog trenera.


- Ralf je jedan od najcjenjenijih trenera i inovatora u europskom nogometu. Bio je naš kandidat broj jedan za privremenog menadžera, a razlog je neprocjenjivo vodstvo i tehničke vještine koje će donijeti iz gotovo četiri desetljeća iskustva u upravljanju i treniranju, rekao je direktor Manchester Uniteda John Murtough.


- Svi u klubu se raduju što će raditi s njim tijekom sezone koja je pred nama, a zatim još dvije godine u njegovoj savjetničkoj ulozi.

- Uzbuđen sam što ću se pridružiti Manchester Unitedu i fokusiran sam na to da ovo bude uspješna sezona za klub, izjavio je novi trener te dodao:


- Tim je pun talenta i ima sjajan omjer mladosti i iskustva. Svi moji napori sljedećih šest mjeseci bit će usmjereni na pomoć igračima da ispune svoj potencijal, kako pojedinačno, tako i kao tim. Osim toga, radujem se što ću podržati dugoročne ciljeve kluba na konzultantskoj osnovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!