22:32 / 18.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Rakitić: Najviše razgovaram s vratarom Ter Stegenom

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ivan Rakitić razgovarao je videovezom s bolesnim dječakom prilikom čega je rekao kako tijekom izvanrednog stanja najviše razgovara sa svojim suigračem Marc-Andreom ter Stegenom.
Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić razgovarao je danas videovezom s jednim bolesnim 11-godišnjim dječakom prilikom čega je rekao kako tijekom izvanrednog stanja u Španjolskoj najviše razgovara sa svojim suigračem Marc-Andreom ter Stegenom, vratarom Barcelone.

-
Barcelona prodaje sve igrače, osim trojice?  

- Mi igrači imamo svoju WhatsApp grupu i ponekad razgovaramo tako. Također i u hrvatskoj reprezentaciji imamo takvu grupu. U posljednje vrijeme najviše sam razgovarao s Ter Stegenom. Živimo blizu te si pomažemo. Svlačionica je jako ujedinjena i svi si pomažemo u ovoj čudnoj situaciji, rekao je 32-godišnji Rakitić.

Rakitić je stupio u kontakt s dječakom, navijačem Barcelone, koji se nalazi u bolnici Hospital Sant Joan Deu u Barceloni preko fondacija Barce.

Oko 47 milijuna stanovnika Španjolske od 14. ožujka se nalazi zatvoreno u svojim domovima, a smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske postaje te kako bi prošetali psa. Na posao odlaze samo u oni u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u industriji i građevini.

Djeci je izlazak zabranjen, a u trgovine smije izlaziti samo jedna osoba iz kućanstva. Zajednički izlazak dviju ili više osoba je zabranjen.

- Ja treniram doma te učim sa svojim kćerima. Želimo opet uživati u životu, no potrebno je proći ovo razdoblje s osmijehom na licu, rekao je Rakitić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!