15:00 / 07.04.2018.

Autor: A.M./Hina

PSG mora prodavati nogometaše kako bi izbjegao sankcije Uefe

Screenshot: HRT

Screenshot: HRT

Foto: - / HRT

Vodstvo Paris St. Germaina trebalo bi se 20. travnja sastati s predstavnicima Uefe zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa.
Vodstvo Paris St. Germaina trebalo bi se 20. travnja sastati s predstavnicima Uefe zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa, a sastanak bi se trebao održati u sjedištu Uefe u Nyonu.

Uefa je nedavno pokrenula istragu o poslovanju PSG-a. Sumnja se da je PSG prekršio pravila financijskog fair-playa, a razlog tome su skupa igračka pojačanja, među kojima se ističe prošlogodišnji transfer Neymara za 222 milijuna eura.

Prema pravilima financijskog fair-playa, klub u trogodišnjem razdoblju, koje se završava ovog ljeta, ne smije akumulirati više od 30 milijuna eura gubitka.  Francuski dnevnik L'Équipe objavio je da će PSG u ljetnom prijelaznom roku morati zaraditi 75 milijuna eura od prodaje nogometaša kako bi pokrio dug i izbjegao sankcije Uefe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!