10:20 / 19.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Prvi zaraženi nogometaš u Kini doveo nastavak sezone u pitanje

Ilustracija - Peking (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/File Photo)

Ilustracija - Peking (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Igrač Meizhou Hakke prvi je nogometaš u Kini kod kojega je otkriveno prisustvo virusa.
Kako je posljednjih dana epidemija koronavirusa u Kini stavljena pod kontrolu te se život polako počeo vraćati u normalu, pojavile su se glasine kako i tamošnje nogometno prvenstvo, prekinuto početkom veljače, uskoro moglo konačno započeti, no u srijedu je objavljeno kako je zaražen igrač drugoligaša Meizhou Hakke, pa je nastavak prvenstva ponovno doveden u pitanje.

Igrač Meizhou Hakke prvi je nogometaš u Kini kod kojega je otkriveno prisustvo virusa.

Iako zaraženi igrač nije imenovan, kineski mediji navode kako je riječ o brazilskom igraču Doriju koji se vratio s trening-kampa u Tajlandu.

Nakon izbijanja epidemije u Kini većina klubova napustila je zemlju te održavala trening-kampove u Europi i na Bliskom Istoku, no kako se zaraza proširila svijetom, svi su igrači po povratku u Kinu morali u 14-dnevnu karantenu.

Kao mogući datumi za nastavak kineskog prvenstva spominjali su se sredina travnja ili početak svibnja, no konačno dopuštenje morat će dati tamošnja vlada. Kako zaraženi igrač nije obolio lokalnom transmisijom, i dalje postoji nada kako će se prvenstvo uskoro nastaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!