Prva liga Federacije BiH i službeno prekinuta

27.05.2020.

16:48

Autor: I.L./Hina

default error photo
Odluka o prekidu donesena je i za niželigaška natjecanja u ovome entitetu.
Nogometni savez (NS) Federacije BiH donio je u utorak odluku o definitivnom završetku nogometnog natjecanja u Prvoj ligi tog entiteta, dok bi krovna nogometna organizacija u toj zemlji u sljedećih tjedan dana trebala odlučiti o eventualnom nastavku natjecanja u Premijer nogometnoj ligi BiH.

Nakon što su se svi klubovi Prve lige Federacije BiH jednoglasno izjasnili kako žele prekinuti prvenstvo, Izvršni odbor NS Federacije BiH je donio očekivanu odluku. Odluka o prekidu donesena je i za niželigaška natjecanja u ovome entitetu.

Pa ipak, Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH nije donio odluku o prvaku Prve lige Federacije BiH, niti o tome tko napušta to natjecanje.

Trenutačno vodeći na ljestvici je sarajevski Olimpik, koji je u više navrata sudjelovao i u premijer ligi BiH.

Prije prekida nogometnih natjecanja izazvanih uvođenjem mjera zaštite od koronavirusa na dnu ljestvice bile su momčadi Orašja, Jedinstva, Slavena i Radnika te njima prijeti ispadanje.

Konačnu odluku o tome tko ulazi u Premijer ligu BiH, odnosno tko napušta natjecanje u Prvoj ligi Federacije BiH donijet će entitetski Izvršni odbor nakon što krovna bosanskohercegovačka nogometna organizacija zauzme stav hoće li se nastaviti nogometno prvenstvo te koliko  će klubova napustiti ovaj elitni rang natjecanja.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH trebao bi u sljedećih tjedan dana donijeti odluku o eventualnom nastavku prvenstva, a tračak nade da bi se to moglo dogoditi ulile su vlasti Republike Srpske koje su nagovijestile da će ranije od prije predviđenog 1. srpnja ukinuti restriktivne mjere uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Do kraja prvenstva preostalo je odigrati 11 kola, a na čelu ljestvice su Sarajevo (45) slijedi Željezničar (42) i Zrinjski (38).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!