"Moguća je regionalna liga, ali to je visokorizičan posao"

13.01.2023.

17:54

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

- Kvaliteta će se smanjiti dodatnim proširenjem Svjetskog nogometnog prvenstva, izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA).

Prvi čovjek europskog nogometa nalazi se u posjeti Beogradu te je pritom komentirao neke od aktualnih nogometnih tema, a osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na svjetskom prvenstvu.

- To nije naš problem, već problem Međunarodne nogometne organizacije. No, osobno mislim da će povećavanjem broja momčadi usporedno doći i do pada kvalitete. Povećat će se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Europska prvenstva su drugačiji primjer i zato je Euro kvalitetnije natjecanje od svjetskog prvenstva, izjavio je Čeferin.

Osvrnuo se i na turnir u Kataru gdje je na svjetskoj pozornici prekinut niz dominacije europskih reprezentacija.

- Istina je, ovo je prvi puta nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neeuropska reprezentacija, ali opet su europske momčadi dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu u kvaliteti konkurirati Europljanima.

Čeferina su upitali i o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima, na području nekadašnje države.

- Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visokorizični posao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!