13:03 / 22.09.2020.

Autor: K.L./Hina

Propao plan o povratku navijača, upozorenje iz Premier lige

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Natjecanja u Engleskoj, poput prvenstvenih nogometnih i rugby utakmica, nastavljena su u svibnju pred praznim tribinama.
Planovi da se engleski navijači vrate na stadione 1. listopada kako bi s tribina mogli pratiti utakmice Premier lige zamrznuti su zbog porasta broja zaraženih u toj zemlji, objavio je u utorak engleski ministar Michael Gove.

Više pilot-događaja s najviše tisuću gledatelja održano je u posljednjih nekoliko dana u nadi da će se na stadione moći vratiti veći broj gledatelja  od početka listopada.

Međutim, Gove je u utorak izjavio kako "ponovno otvaranje stadiona" nije primjereno u ovom trenutku iako su sportski klubovi suočeni s velikim gubicima zbog pandemije koronavirusa.

- Razmišljamo u ovom trenutku da zamrznemo ovaj plan, ali želimo, kada okolnosti to budu dopustile, da pustimo na stadione više ljudi, rekao je Gove, jedan od najbližih suradnika premijera Borisa Johnsona, za BBC.

Natjecanja u Engleskoj, poput prvenstvenih nogometnih i rugby utakmica, nastavljena su u svibnju pred praznim tribinama.

Čelnici sportskih klubova i organizacija upozoravaju premijera Johnsona na financijske gubitke do kojih je došlo jer više nema prodaje ulaznica.

Izvršni direktor Premier lige Richard Masters je ovaj mjesec upozorio na "kritičnu situaciju" u nogometnim klubovima koji više nemaju prihoda od prodaje ulaznica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!