09:26 / 22.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Preplaćeni Özil odbijanjem manje plaće naljutio navijače Arsenala

Mesut Oezil (Screenshot: YouTube)

Mesut Oezil (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Nekoliko igrača Arsenala odbilo je dogovor o smanjenju plaća, a najzvučnije ime među njima je Mesut Ozil, koji se našao na udaru medija i javnosti.
Nekoliko igrača Arsenala odbilo je dogovor o smanjenju plaća, a najzvučnije ime među njima je Mesut Özil, koji se našao na udaru medija i javnosti.

Turski veznjak ima ogromna tjedna primanja od 350.000 funti, što je oko milijun i pol eura mjesečno. Najbolje je plaćeni nogometaš Topnika i među najplaćenijim uopće u Premier ligi. Gotovo svi se slažu da Ozil ne nudi nogomet na razini da bi zaslužio toliku velikodušnost londonskog klub.

No Ozila to ne smeta. Odbio je rezanje svojih primanja i stavio u prvi plan Arsenalov problem - lagano iznadprosječni igrači s napuhanim plaćama dostojnima svjetskih superzvijezda. Željeli su mu smanjiti plaću za 50.000 funti, što bi još uvijek bilo ogromnih 300.000 funti tjedno, no on je - odbio. Možda se klub i igrač još i uspiju dogovoriti, no sad kad je prucurilo koliko problema ima u pregovorima šteta imidžu igrača je nepovratna.
 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!