Premier liga suspendirala Romana Abramoviča s mjesta direktora Chelsea

12.03.2022.

14:33

Autor: M.M./HRT

Roman Abramovič

Roman Abramovič

Foto: Andrew Winning / Reuters

Nakon uvođenja sankcija od strane britanske vlade, uprava Premier lige suspendirala je Romana Abramoviča s mjesta direktora nogometnog kluba Chelsea.

Odluka Uprave ne utječe na sposobnost kluba da trenira i igra svoje utakmice, navedeno je u uvjetima licence izdane od strane Vlade koja istječe 31. svibnja 2022.

Britanska vlada u četvrtak je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelsea čija je prodaja na čekanju.

- Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea sada također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u priopćenju vlade.

Abramovič se trenutačno suočava sa zamrzavanjem imovine, zabranom poslova s ​​pojedincima i tvrtkama u Velikoj Britaniji te zabranom putovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!