17:37 / 20.04.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Premier liga pozvala engleske klubove da prekinu sudjelovanje u Superligi

Premier liga pozvala engleske klubove da prekinu sudjelovanje u Superligi

Premier liga pozvala engleske klubove da prekinu sudjelovanje u Superligi

Foto: Phil Noble / Reuters

Engleska nogometna Premier liga objavila je kako je nakon sastanka sa sudionicima "jednoglasno i snažno" odlučila odbaciti plan pokretanja Superlige te kako namjerava pokrenuti korake protiv šest engleskih klubova koji su pristali sudjelovati u tom natjecanju.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham Hotspur objavili su kako namjeravaju biti dijelom Superlige, natjecanja koje ne bi bilo pod okriljem UEFA-e, a taj je potez naišao na kritike javnosti.

- Premier liga razmatra sve dostupne akcije kako se ovakva situacija ne bi dodatno razvila. Liga će nastaviti surađivati sa svojim sudionicima, navijačima, Vladom, UEFA-om, FA-om... kako bi zaštitila najbolje interese nogometne igre te poziva klubove koji su uključeni u novopredloženo natjecanje da odmah prekinu svoje sudjelovanje u njemu. Premier liga zahvaljujue navijačima i svim sudionicima na podršci koju su nam pokazali u ovom važnom pitanju. Ta reakcija dokazuje koliko naša otvorena piramida i nogometna zajednica znače ljudima, objavila je Premier liga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!