16:27 / 03.12.2020.

Autor: K.L./Hina

Premier liga odobrila financijsku pomoć engleskim niželigašima

Foto: Tim Goode/Pool via REUTERS

Foto: Tim Goode/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Premier liga i Engleska nogometna liga (EFL) dogovorili su u četvrtak financijski paket pomoći engleskim niželigašima u visini od 250 milijuna funti.
Premier liga i Engleska nogometna liga (EFL) dogovorili su u četvrtak financijski paket pomoći engleskim niželigašima u visini od 250 milijuna funti, kako bi se spasili klubovi koji su došli na rub bankrota zbog pandemije izazvane novim koronavirusom.

Premier liga će isplatiti do 15 milijuna funti EFL-u, kako bi ova organizacija mogla podići kredit od 200 milijuna funti, koje će beskamatno posuditi drugoligaškim klubovima (Championship). Pozajmice će po klubu moći najviše iznositi 8,33 milijuna funti, a moraju biti vraćene do lipnja 2024.
Paket od 50 milijuna funti za klubove treće i četvrte lige (League One i League Two) bit će podijeljen na dva dijela: 30 milijuna će biti raspodijeljeno na 48 klubova kao naknada financijske štete nastale odigravanjem utakmica bez nazočnosti gledatelja u ovoj i prošloj sezoni; preostalih 20 milijuna namijenjeno je klubovima koji će trebati dodatne pozajmice, o čemu će odlučivati zajednička komisija Premier lige i EFL-a.
Klubovi koji će posegnuti za novcem iz tog fonda imat će ograničenja u tome koliko mogu trošiti na dovođenje igrača i na njihova primanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!