Premier liga ne pušta igrače u zemlje s crvene liste

24.08.2021.

20:49

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: charnsitr / Shutterstock

Engleska nogometna Premier liga neće pustiti na reprezentativne utakmice one igrače iz svojih klubova koji bi trebali u rujnu igrati kvalifikacijske susrete za SP 2022 u zemlje koje su na britanskoj crvenoj listi za putovanja zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

Iz lige su takvu odluku obrazložili time što bi igrači koji bi putovali u zemlje s crvene liste po povratku u klubove morali u samoizolaciju u trajanju od deset dana te bi morali propustiti najmanje dvije utakmice.

Prema navodima Premier lige, gotovo 60 igrača bi trebalo putovati u 26 zemalja koje se nalaze na crvenoj listi.

- Premier liga je danas jednoglasno odlučila kako neće puštati igrače na reprezentativne utakmice u zemlje s crvene lsite. Održani su opsežni razgovori i s Engleskim savezom i s Vladom kako bi se pronašlo rješenje, ali na snazi ostaje zabrinutost za javno zdravlje vezano uz putnike iz zemalja koje su na crvenoj listi i to bez iznimke, objavila je Premier liga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!