17:59 / 03.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Premier liga će tražiti 30-postotno smanjenje plaće

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Klubovi su još odlučni u namjeri da se dovrše sva ovosezonska natjecanja.
U borbi protiv utjecaja krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19 klubovi engleske Premier lige tražit će od igrača da prihvate 30-postotno smanjenje plaće, a na sastanku održanom u petak putem video-konferencije odlučeno je da će sezona biti nastavljena "tek kad će to biti sigurno i prikladno", objavili su britanski mediji.

- Nastavak Premier lige neće biti početkom svibnja. Kadgod se ponovno bude igralo, to će biti isključivo uz punu vladinu potporu i kad nam to dopuste medicinske službe, izjavili su čelnici Premier lige.

Klubovi su još odlučni u namjeri da se dovrše sva ovosezonska natjecanja, a odlučeno je da će Premier liga izdvojiti 125 milijuna funti za Englesku nogometnu ligu (EFL) i Nacionalnu ligu, koje vode nižerazredna natjecanja. Uz to, Premier liga će donirati 20 milijuna funti Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) i ranjivim skupinama.

Premier liga je u petak predložila 30-postotno smanjenje plaća igračima kako bi se "zaštitili svi zaposlenici u profesionalnom nogometu". Naime, neki su klubovi već bili prisiljeni otpuštati zaposlenike, otkako je nastupila zabrana odigravanja utakmica.

- Taj će zahtjev biti pod stalnom revizijom kako će se situacija mijenjati. Premier liga će biti u stalnom kontaktu s Udrugom profesionalnih nogometaša (PFA), a predstavnici sindikata će biti nazočni na sutrašnjem sastanku predstavnika Lige, igrača i klubova, objavila je Premier liga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!