18:04 / 06.02.2019.

Autor: A.M./I.Ž.K./HNS

Predsjednik Uefe Čeferin s papom Franjom, u Rimu i Šuker

Predsjednik Uefe Čeferin i Papa Franjo

Predsjednik Uefe Čeferin i Papa Franjo

Foto: - / -

U četvrtak će se u Rimu održati 43. Kongres Europske nogometne federacije, a uoči njega predsjednik Uefe Aleksander Čeferin susreo se s papom Franjom.
U četvrtak će se u Rimu održati 43. Kongres Europske nogometne federacije (UEFA), na kojemu će četverogodišnji mandat biti potvrđen aktualnom predsjedniku Aleksanderu Čeferinu, jedinom kandidatu za tu poziciju. Čelnik Uefe u Rimu se susreo i s papom Franjom, velikim ljubiteljem nogometa.  Dan uoči Kongresa zasjeda Izvršni odbor Uefe u čijem radu sudjeluje i Davor Šuker. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza jedan je od kandidata za novi mandat u Izvršnom odboru.  Na dnevnom redu su odluke o muškim i ženskim klupskim natjecanjima za sezonu 2019./2020., te Uefinoj strategiji u narednom petogodišnjem razdoblju. Osim toga, očekuje se potvrda formata završnog turnira Europskog prvenstva za igrače do 21 godine, koji će biti odigran 2021. godine. Razgovarat će se i o suradnji Uefe s Udrugom europskih klubova (ECA) i o nadolazećem Europskom prvenstvu 2020. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!