17:30 / 22.03.2021.

Autor: K.L./Hina

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza odstupio

Slaviša Kokeza

Slaviša Kokeza

Foto: Dejan Rakita / PIXSELL

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Slaviša Kokeza dao je neopozivu ostavku nakon što je nedavno morao razgovarati s Uredom za borbu protiv organiziranog kriminala zbog optužbi za korupciju i veza s kriminalnim podzemljem, izvijestila je srpska novinska agencija Tanjug.

Kokeza je odlučio dati ostavku zbog "optužbi i brutalnih napada na njega i zbog obrane njegove časti i ugleda", kako je naveo u priopćenju.


- Podnosim ostavku na mjesto predsjednika FSS-a, a u želji da se reprezentaciji pruži potreban mir. Spreman sam za novu borbu i učinit ću sve negirati napade na moje ime i osobnost. S obzirom na sve što je izgrađeno u ovih 20 godina, nitko ne treba braniti Aleksandra Vučića i Srbiju prije Slaviše Kokeze, jer je Slaviša Kokeza bio s Aleksandrom Vučićem i Srbijom kada mnogi nisu smjeli ili želio biti", kazao je Kokeza u priopćenju.


Tijekom njegovog mandata Srbija je uspjela proći na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, ali ne i na EURO 2020.


Njegov dopredsjednik Marko Pantelić obavljat će dužnost predsjednika Saveza do izbora novog prvog čovjeka te organizacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!