09:51 / 15.04.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Predsjednik Serie A traži povratak navijača

Predsjednik Serie A traži povratak navijača

Predsjednik Serie A traži povratak navijača

Foto: Ilustracija/Marko Dimic / Pixsell

Predsjednik Prve talijanske nogometne lige Paolo Dal Pino zatražio je da se dopusti dolazak navijača na utakmice Serie A nakon što je talijanska vlada prije dva dana dozvolila da bude popunjeno barem 25 posto kapaciteta stadiona Olimpico tijekom nogometnog Eura.

- Pozdravljamo vladinu odluku. To je važan znak za državu i početak vraćanja u normalno stanje. Stoga se nadamo će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serie A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone. A ako bi se stanje sa epidemijom koronavirusa popravilo, mogli bi povećavati broj navijača na tribinama. Prva liga je još prije godinu dana napisala protokol koji bi jamčio fizičku distancu, a navijačima pružio apsolutnu sigurnost, izjavio je za talijanske medije predsjednik Serie A Paolo Dal Pino.

Talijanska vlada se našla u situaciji da prihvati Uefin uvjet ili da izgubi domaćinstvo četiri utakmice EP-a, iako u zemlji još uvijek ima veliki broj zaraženih koronavirusom.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin ovogodišnjeg Eura (11. lipnja-11. srpnja), a upravo će se na rimskom stadionu Olimpico 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske otvoriti EP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!