18:30 / 17.11.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Predsjednik engleske Premier lige podnijet će ostavku

Gary Hoffman

Gary Hoffman

Foto: Suzanne Plunkett/File Photo / REUTERS

Predsjednik engleske Premier League Gary Hoffman podnijet će ostavku na svoju funkciju krajem siječnja zbog neprijateljske reakcije klubova nakon što je Newcastle preuzeo saudijski investicijski fond, objavila je u srijedu liga.

Gary Hoffman je bio na čelu Premier League tek devetnaest mjeseci.

Mnogi klubovi prosvjedovali su nakon odluke Premier League da ovom investicijskom fondu, kojim predsjeda saudijski prijestolonasljednik princ Mohammed ben Salman, odobri stjecanje udjela u Newcastleu prije mjesec dana.

Liga je priopćila da je dobila pravna jamstva da saudijska država neće imati kontrolu nad klubom.

Osamnaest klubova - s izuzetkom Newcastlea i Manchester Cityja - podržalo je prijedlog za privremenu zabranu projekta.

Radna skupina sastavljena od predstavnika osam prvoligaških klubova radi na novim pravilima kojima bi se spriječilo da timovi sklapaju poslove s tvrtkama povezanim s njihovim vlasnicima. Njihovo bi izvješće trebalo biti javno objavljeno krajem studenog.

- Bila je privilegija voditi Premier ligu u protekle dvije sezone. Sada sam odlučio da je došlo vrijeme da se povučem kako bih omogućio novim ljudima da vode ligu u njenoj uzbudljivoj sljedećoj fazi, rekao je Hoffman u priopćenju Premier lige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!