Predsjednik Nice ljut na navijače: Što ja radim ovdje?

10.09.2022.

11:57

Autor: A.M./Hina

Navijači Nice

Navijači Nice

Foto: Eric Gaillard / REUTERS

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Nice Jean-Pierre Rivere nije skrivao razočaranje nakon navijačkih izgreda prije utakmice s Kölnom, kazavši kako su problemi s navijačima "postali nepodnošljivi".

Utakmica Konferencijske lige između Nice i Kolna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih sukoba francuskih i njemačkih navijača na tribinama.


Izgredi su počeli kada su se njemački huligani probili sa svog sektora, te napali domaće navijače i policiju. Mediji navode kako su se gostujućim navijačima pridružili i huligani PSG-a. U izgredima su ozlijeđene 32 osobe, pri čemu su četiri hospitalizirane, a jedna je u kritičnom stanju.


- Naš ministar sporta je to sažeo: Muka nam je od toga. Kad tome svjedočite iz prve ruke, to je užasno, rekao je Rivere na tiskovnoj konferenciji.


- To nije ono o čemu se radi u nogometu. To je nepodnošljivo. Nisam tip koji skače s broda kada stvari krenu loše, ali kada ste usred toga, naravno, zapitate se: 'Što ja radim ovdje?'"


UEFA je u petak otvorila disciplinski postupak protiv oba kluba.

Najteže optužbe odnose se na francuski klub, domaćina utakmice, za kršenja pravila "reda i sigurnosti" tijekom europskih natjecanja - ispaljivanje projektila, paljenje dimnih bombi, "nerede" koje izazivaju njegovi navijači.


Nice će morati odgovarati i za propuste u "identifikaciji odgovornih osoba", zaštitarskom osoblju, pretraživanju i filtriranju gledatelja i ograničavanju njihovog kretanja.


Sa svoje strane, Koln se tereti jer su njegovi navijači "bacali predmete, palili dimne bombe" i izazivali nerede.


- Hoćete li kazniti i grad jer su tamo napravili veliku štetu?, dodao je Rivere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!