12:01 / 22.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Predsjednik FIFA-e: Ne zanima nas Europska Superliga

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann

Foto: - / REUTERS

- Kao predsjednika FIFA-e zanima me klupsko Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Super liga, rekao je Infantino.
Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino rekao je u četvrtak da ga ne zanima elitna Europska Superliga nakon što su neki klubovi objavili da su pregovarali o uspostavljanju tog natjecanja uz potporu FIFA-e. ➡️ Dogovor nogometnih velikana: Pokreće se "Europska Premier liga"?

Sky News izvijestio je u utorak da barem 12 najvećih klubova momčadi iz Liga petice pregovaraju o osnivanju Europske lige, novog zatvorenog natjecanja po uzoru na NBA ligu, koja bi trebala zaživjeti 2022. godine. Neki mediji su objavili da pritom to natjecanje ima potporu vrhovnog svjetskog nogometnog tijela.  
FIFA je ranije odbila komentirati svoje prijavljeno sudjelovanje u tim planovima.
U intervjuu koji su objavile novine na njemačkom jeziku Aargauer Zeitung i drugi regionalni švicarski mediji, Infantino je rekao da je FIFA usredotočena na uspjeh preuređenog Svjetskog klupskog prvenstva, na kojem će nastupiti 24 kluba i i koje će se prvi put održati u Kini 2022. godine.
- Kao predsjednika FIFA-e zanima me klupsko Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Superliga, rekao je Infantino.
- Za mene nije stvar kada Bayerna iz Münchena igra protiv Liverpoola, već kada se Bayern sastaje s Boca Juniorsima. Liverpool ima 180 milijuna navijača širom svijeta.Flamengo ima 40 milijuna navijača, a 39 milijuna ih je u Brazilu. Liverpool ima možda 5 milijuna navijača u Engleskoj i 175 milijuna navijača širom svijeta, dodao je.
- Želim da klubovi i izvan Europe imaju budućnost. Moja vizija je imati 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu postati svjetski prvaci, zaključio je Infantino. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!