19:58 / 10.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Predsjednik FA morao odstupiti zbog izraza "obojeni"

Greg Clarke (Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine/File Photo)

Greg Clarke (Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Greg Clarke podnio je ostavku na dužnost predsjednika Engleskog nogometnog saveza nakon što je tijekom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca igrače iz manjinskih skupina nazvao "obojenima".
Greg Clarke podnio je ostavku na dužnost predsjednika Engleskog nogometnog saveza (FA) samo nekoliko sati nakon što je tijekom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca igrače ia manjinskih skupina nazvao "obojenima".
- Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i imenovanja novog predsjednika, objavio je FA.
Govoreći pred odborom za digitaliju, kulturu, medije i sport, na pitanje boji li se mogućeg napada putem društenih mreža na igrače koji se javno deklariraju kao homoseksualci, Clarke je odgovorio:
- Kada vidim uvrede kojima su bile izložene odlične nogometašice, pa i odlični obojeni nogometaši putem društvenih mreža... mogu reći kako su one otvorene svima.
Odmah po Clarkeovu istupu, FA se oglasio priopćenjem u kojem stoji: - Greg Clarke se duboko ispričava zbog izraza kojega je upotrijebio govoreći o članovima manjinskih zajednica. Shvaća kako je korištenje izraza 'obojen' neprikladan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!