23:54 / 25.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Predsjednik DFB-a traži ograničavanje plaća nogometašima

Foto: Thomas Boecker/DFB/Pool via REUTERS

Foto: Thomas Boecker/DFB/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Fritz Keller pozvao je na izvanrednoj virtualnoj sjednici DFB-a na ograničavanje plaća nogometaša.
Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Fritz Keller pozvao je na izvanrednoj virtualnoj sjednici DFB-a na ograničavanje plaća nogometaša.

- Nogomet mora naučiti dugoročne lekcije iz ove krize, s boljom financijskom kontrolom i ograničenjem plaća igrača, kako bi zadržali navijače. Moramo profesionalni nogomet donijeti ljudima, u njihov svakodnevni svijet. Dakle, potreban nam je poboljšani sustav financijske kontrole i, da, ograničenje plaća, rekao je Keller u svom virtualnom obraćanju.

Njemačka Bundesliga bila je zatvorena više od dva mjeseca, prije nego što je postala prva velika nogometna liga koja je nastavila s natjecanjem prošloga tjedna.

- Moramo naučiti iz svojih pogrešaka, jer je kriza prilika za restrukturiranje nogometa, istaknuo je predsjednik DFB-a dodavši da o nogometu treba razmišljati dugoročno.

- Provizije za agente i ogromni transferi iritiraju društvo i odvlače ih od našeg voljenog sporta. Nogomet mora ponuditi zadovoljavajuće odgovore na ta pitanja. Ne trebaju nam samo nova pravila, već i novi stav, zaključio je Keller.

DFB je također, odobrio ponovno pokretanje treće lige 30. svibnja, a sezona će završiti 4. srpnja, usprkos protivljenju nekih članova koji su pozvali na prekid sezone.

Njemačka je prijavila oko 178.570 pozitivnih slučajeva koronavirusa, dok je broj poginulih u ponedjeljak porastao na 8.257.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!