18:09 / 06.09.2021.

Autor: K.L./HRT

Predsjednik BiH saveza o "kupnji" mjesta u reprezentaciji: Smišljena hajka

Vice Zeljković

Vice Zeljković

Foto: Dejan Rakita / PIXSELL

Nakon neriješenog rezultata protiv Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, te prve pobjede, u Bosni i Hercegovini nogometna javnost komentira navodnu prepisku pojedinih menadžera koji "kupuju" mjesto u reprezentaciji.

Nogometni savez BiH to usmjeravanje javnosti nazvao je planskim i namjernim.

Oglasio se i predsjednik Saveza Vico Zeljković:

- Svjesni smo da se ništa ne može preko noći napraviti, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se  osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentirati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spin i podmetanje, poručio je preko službene stranice Saveza.

- Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo izborniku i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.  Naš zadatak je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekt na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha. Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas, a odnose se na insinuacije da je netko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“, mi smo kao Savez spremni na to da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može napisati bilo kakvu poruku ili prepisku predstaviti kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti predstave i imena autora i tko stoji iza cijele priče. Ovako sve izgleda kao dio nekog plana s potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. nogometa, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!