16:58 / 19.08.2020.

Autor: I.L./HRT

Povratak gledatelja na utakmice u rujnu nije realan

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Zaključeno je sastanku UEFA-e i glavnih tajnika europskih saveza.
Putem videokonferencije održan je sastanak između predstavnika UEFA-e i glavnih tajnika 55 europskih nacionalnih saveza, a na temu rujanskih utakmica, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Zaključeno je kako povratak gledatelja na stadione za rujanski reprezentativni termin nije realan te kako bi se utakmica UEFA-ina Superkupa, koja će se održati 24. rujna u Budimpešti, mogla koristiti kao probna utakmica za detaljnu analizu provedivosti medicinskih protokola u prisutnosti gledatelja.

Raspravljalo se i o mogućem problemu za igrače koji putuju u svoje države na rujanska okupljanja. Predstavnici UEFA-e predstavili su dosadašnje prakse tzv. "međunarodnih koridora" koje bi mogle biti od koristi nacionalnim savezima i pojasnili program testiranja na COVID-19 koji je uključen u UEFA-in Protokol za povratak igri.

Zaključci i prijedlozi s današnje videokonferencije bit će predstavljeni Izvršnom odboru UEFA-e na idućem sastanku, dodaje se iz HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!