Povećan kapacitet zračne luke u Dohi

10.11.2022.

17:32

Autor: A.M./Hina

Zračna luka u Dohi

Zračna luka u Dohi

Foto: Hamad I Mohammed / REUTERS

Međunarodna zračna luka Hamad u Dohi povećala je kapacitet sa 40 na 58 milijuna putnika godišnje. Deset dana prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi je svečano otvoren novi dio glavne međunarodne zračne luke.

Radovi vrijedni više milijardi dolara povećali su kapacitet međunarodne zračne luke Hamad sa 40 na 58 milijuna putnika godišnje, rekao je šef Qatar Airwaysa Akbar Al Baker na konferenciji za novinare.


- Najsuvremenije proširenje uključuje neka od najinovativnijih poboljšanja, koja će omogućiti putnicima da dožive najbolju svjetsku zračnu luku kao destinaciju samu po sebi. Mislimo da ljudi neće htjeti otići s aerodroma, stoga imamo i dva hotela za smještaj naših gostiju, rekao je Al Baker.


Unutrašnjost terminala sada krasi i tropski vrt koji se sastoji od više od 300 različitih stabala i 25.000 biljaka iz cijelog svijeta.


Sljedeća faza radova započet će početkom 2023. čime će se dodatno povećati kapacitet zračne luke na preko 75 milijuna i izgraditi dva nova prostora unutar postojećeg terminala.


Kako bi ublažio pritisak gostiju koje očekuje tijekom World Cupa, Katar je ponovno otvorio i staru međunarodnu zračnu luku u Dohi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!