Portugalski stručnjak ismijao preporuke Premier lige

25.09.2021.

14:32

Autor: I.L./HRT/Hina

Nuno Espirito Santo

Nuno Espirito Santo

Foto: Carl Recine / Action Images via Reuters

Menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo izjavio je da ne slijedi preporuke Premier lige kada je u pitanju igranje glavom na treninzima. 

Naime, Premier liga je uoči ove sezone objavila preporuke prema kojima bi nogometaši u tjednu tijekom treninga smjeli izvesti najviše deset udaraca glavom jače snage. Liga je objavila da bi klupsko osoblje trebalo pratiti treniranje udaraca glavom, ali ne postoje pravila kojima bi se to ostvarilo.

- Ovo je dobro pitanje, zato imamo treninge iza zatvorenih vrata, našalio se trener Tottenhama i dodao: - Ja se slažem s ograničenjima, brine me demencija i do čega može dovesti šutiranje lopte glavom. Neću vam lagati, ja ne brojim koji igrač koliko puta igra glavom. Možda ću zbog ovoga imati probleme, ali igranje glavom dio je nogometa.

Nova istraživanja pokazala su da bivši nogometaši imaju 3,5 puta šanse da umru s demencijom od opće populacije, a još veći rizik je među braničima koji su pet puta više izloženi demenciji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!