14:58 / 26.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Polovici engleskih klubova dopušten povratak navijača na stadione

Ilustracija (Foto: Pool via REUTERS/Oli Scarff )

Ilustracija (Foto: Pool via REUTERS/Oli Scarff )

Foto: - / REUTERS

Navijači deset engleskih prvoligaša iz Londona i Liverpoola moći će se vratiti na stadione od 2. prosinca.
Navijači deset engleskih prvoligaša iz Londona i Liverpoola moći će se vratiti na stadione od 2. prosinca, kada bude prekinuto jednomjesečno zatvaranje kojem je cilj spriječavanje širenja COVIDa-19.
Britanska je vlada u ponedjeljak objavila da će do 4,000 gledatelja moći pratiti sportska natjecanja na otvorenom u manje rizičnim područjima Engleske. No, regija grada Liverpoola i svih 32 gradskih četvrti Londona uz grad London spadaju u visokorizične zone i klubovi u tim područjima moći će dopustiti da na stadionu bude do 2,000 gledatelja.
Još nekoiko drugih regija u Engleskoj, poput Brightona i Southamptona također mogu primiti navijače na tribinama.
Međutim, ostalih 10 nogometnih klubova iz Premier league nalaze se u područjima koja su označena kao najrizičnija i ostat će zatvorena, uključujući i Manchester odakle su dva velika kluba United i City.
Povratak je dopušten samo domaćim navijačima, koji će morati biti na određenoj udaljenost i morat će izbegavati bliski kontakt kao što je grljenje.To također znači da se na stadione vraća i osoblje koje je osiguravalo održavanje utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!