09:33 / 27.11.2021.

Autor: HRT

Policija vrši pretres Juventusovih ureda, legenda i predsjednik pod istragom

Fabio Paratici, Pavel Nedved, Andrea Agnelli

Fabio Paratici, Pavel Nedved, Andrea Agnelli

Foto: ph.FAB / Shutterstock.com

Policajci su u petak navečer započeli pretres ureda kluba u Torinu i Milanu prenose svi značajniji mediji, a potvrda je stigla i od ureda državnog odvjetnika u Torinu.

- Od danas poslijepodne, po naredbi ovog Ureda javnog tužitelja, policajci Porezne uprave vrše premetačinu u uredima nogometnog kluba Juventus u Torinu i Milanu, stoji u priopćenju vlasti. 


Djelatnici gospodarsko-financijske policije u Torinu, zaduženi za istragu, dobili su upute da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na financijske izvještaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021., a odnose se i na kupnju i prodaju igrača, te redovito sastavljanje financijskih izvještaja.


- Trenutno je istraga usmjerena prema dokazivanju počinjenja kaznenih djela lažnog oglašavanja transakcija te vršenja nepostojećih transakcija vodstva kluba, točnije šefova poslovnog, financijskog i sportskog odjela Juventusa", navodi još Državno odvjetništvo.

Šest dužnosnika Juventusa kao i sam klub su pod istragom, uključujući predsjednika Andreu Agnellija i dopredsjednika Pavela Nedveda.


Bivši sportski direktor Fabio Paratici, koji se na ljeto pridružio Tottenhamu, također je među onima u centru pažnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!