Pochettinu teško pada što u ekipi ima nogometne megazvijezde

19.11.2021.

12:43

Autor: M.Š./Hina/HRT

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

Foto: Gonzalo Fuentes / REUTERS

Trener Paris St Germaina Mauricio Pochettino izjavio je da treniranje kluba sa najboljim igračima na svijetu nije lagano, jer mora voditi brigu i o njihovim emocijama i ljudima iz njihove pratnje.

- Moramo se nositi s njihovim emocijama, njihovo ponašanje nije ravna crta. Ima tu uspona i padova, jedan je sretan, drugi nije, jedan je u formi, drugi nije. Najvažnija zadaća trenerskog stožera je da balansiramo između njihovih raspoloženja, izjavio je Pochettino za L'Equipe i dodao:

- Ne smijemo zaboraviti da u rukama imamo najbolje igrače na svijetu, ali i njihove obitelji, njihovu medijsku pratnju. Nije to lako.

- Sa napadom u kojem su Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappe očekivanja su drugačija negoli u nekim drugim klubovima, traži se uspjeh i to odmah, dodao je.

- Trenerski stožer nije tu da bi radio na projektu, ne pita nas se što nam se sviđa i što nam treba da bi ostvarili svoje ideje. Mi smo ovdje da se prilagodimo i osvajamo trofeje, Ligu prvaka, domaće prvenstvo, kup, od nas se traži da pobjeđujemo, kazao je Pochettino.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!