12:20 / 10.09.2020.

Autor: A.M./Hina

Početak španjolskog prvenstva pomaknut s petka na subotu

Ilustracija (Foto: REUTERS/Susana Vera/File Photo)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Susana Vera/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Novo španjolsko nogometno prvenstvo neće započeti u petak utakmicom između Granade i Athletica iz Bilbaoa.
Novo španjolsko nogometno prvenstvo neće započeti u petak utakmicom između Granade i Athletica iz Bilbaoa, već je start La Lige odgođen za subotu. Rezultat je to odluke suca Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) kako se utakmice ne smiju igrati petkom i ponedjeljkom.
Vodstvo lige objavilo je kako će se žaliti na ovakvu odluku RFEF-a, ali dvoboj Granade i Athletica morao je biti pomaknut za subotu.
Također, susret između Alavesa i Betisa, koji se trebao igrati u ponedjeljak, pomaknut je na nedjelju.
Već duže vrijeme traje spor RFEF-a i La Lige vezan za utakmice petkom i ponedjeljkom. Predsjednik La Lige Javier Tebas tvrdi kako takvi susreti privlače više televizijskih gledatelja i povećavaju prihode od televizijskih prava, dok predsjednik RFEF-a Luis Rubiales smatra navijači teže mogu doći na stadione za utakmice radnim danima.
Kako trenutačno vrijedi zabrana dolazaka navijača na stadione, spor oko igranja utakmica petkom i ponedjeljkom ponovno je postao aktualan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!