16:15 / 08.06.2020.

Autor: K.L./Hina

Počeo postupak kojim Manchester City traži ukidanje Uefine suspenzije

Raheem Sterling (Action Images via Reuters/Matthew Childs )

Raheem Sterling (Action Images via Reuters/Matthew Childs )

Foto: - / REUTERS

Također, predstavnici Manchester Cityja tvrde da istražitelji Uefe uopće nisu uzeli u obzir dokaze koje im je dostavio klub.
Predstavnici engleskog prvoligaša Manchester Cityja u ponedjeljak su na Sudu za sportsku arbitražu u Lausannei (CAS) krenuli u pravnu bitku za ukidanje dvogodišnje zabrane nastupa u europskim kup natjecanjima, koja im je izrečena zbog kršenja pravila financijskog fair-playa. Saslušanje na Sudu za sportsku arbitražu trebalo bi trajati tri dana.

 Uefa je prošle godine, kada su se u europskim medijima pojavili dokumenti "Football Leaks", pokrenula istragu o sumnjivim "financijskim akrobacijama" u Manchester Cityju. Istragom je Uefa ustanovila da je prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. bio "friziran", odnosno da novac nije došao od glavnog sponzora Etihada, zrakoplovne kompanije iz Abu Dhabija, već od vlasnika kluba šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana, koji je na čelu ADUG-a, jednog od najvećih investicijskih fondova na svijetu.
Zbog toga je Uefa izrekla Manchester Cityju dvogodišnju zabranu nastupa u europskim kup natjecanjima te novčanu kaznu od 30 milijuna eura.
Čelnici Manchester Cityja tvrde da su optužbe na njihov račun netočne, te da je kazna izrečena na temelju podataka iz ukradenih emailova, koji su promatrani izvan konteksta sadržaja sporne elektronske pošte. Također, predstavnici Manchester Cityja tvrde da istražitelji Uefe uopće nisu uzeli u obzir dokaze koje im je dostavio klub.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!