15:05 / 20.11.2018.

Autor: HRT

Pobjede Japanaca i Australaca, oproštaj Cahilla

-

-

Foto: - / -

U prijateljskim utakmicama pobjede su upisale najjače selekcije Azije - Japan, Australija i Južna Koreja, koje u siječnju očekuje Azijsko prvenstvo.
U prijateljskim utakmicama pobjede su upisale najjače selekcije Azije - Japan, Australija i Južna Koreja, koje u siječnju očekuje Azijsko prvenstvo. Australci su u Sydneyu s 3:0 nadigrali Libanon golovima Martina Boylea (2) i Mathewa Leckiea, no najviše pljeska dobio je legandarni 39-godišnji Australac Tim Cahill, koji se oprostio u svom 108. nastupu za reprezentaciju, za koju je zabio 50 golova.   Cahill je u karijeri igrao za Everton, Millwall i NY Bulse, a trenurno igra za indijsku momčad Jamshedpur. Ovo je vjerojatno prvi, ali i zadnji puta da će svi vidjeti da plačem, bio je emocionalan Cahill nakon dvoboja. Južnokorejanci su u australskom Bribaneu slavili protiv Uzbekistana s uvjerljivih 4:0 pogocima Nama (9), Hwanga  (24), Moona (70) i Suka (82). Novi izbornik Južnokorejanac Portugalac Paolo Bento tako je ostao neporažen i u šestom dvoboju. Japanci su također s 4:0 kod kuće pobijedili Kirgistan, a strijelci su bili Yamanaka (3), Haraguchi (20), Osako (72) i Nakajima (78). Na Azijskom prvenstvu, koje započinje 5. siječnja, Australija igra u skupini s Sirijom, Palestinom i Jordanom, Japan je u grupi s Uzbekistanom, Omanom i Turkmenistanom, a Južna Koreja će igrati s Kinom, Kirgistanom i Filipinima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!