Planira se Liga nacija u kojoj će biti i južnoameričke reprezentacije

17.12.2021.

18:53

Autor: K.L./Hina

Ždrijeb izdanja Lige nacija

Ždrijeb izdanja Lige nacija

Foto: UEFA / Handout via REUTERS

UEFA je u pregovorima s Južnoameričkim nogometnim savezom (CONMEBOL) o zajedničkoj Ligi nacija u kojoj bi se reprezentacije poput Brazila i Argentine natjecale u proširenom natjecanju, objavila je u petak UEFA.

UEFA i CONMEBOL su bili protiv FIFA-inih planova za dvogodišnje Svjetsko prvenstvo, a ovaj su tjedan te dvije federacije potpisale prošireni Memorandum o razumijevanju do lipnja 2028.

- UEFA radi na brojnim projektima s CONMEBOL-om, uključujući zajedničku Ligu nacija, ali ništa nije finalizirano i još nije donesena nikakva odluka, stoji u UEFA-inom priopćenju.

Potpredsjednik UEFA-e Zbigniew Boniek je u četvrtak u intervjuu za poljski list "Meczyki" rekao da će deset južnoameričkih momčadi biti dodano natjecanju Lige nacija od 2024. godine.

- Od 2024. CONMEBOL će se pridružiti Ligi nacija. Još ne znamo u kojem obliku... Potpisali smo memorandum o suradnji između CONMEBOL-a i UEFA-e, a od 2024. ove će momčadi igrati u Ligi nacija, rekao je.

Dodao je da će šest CONMEBOL reprezentacija pristupiti Ligi A Lige nacija, dok će se ostale četiri pridružiti Ligi B.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!