13:03 / 03.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Perišiću prijeti kazna zbog žestokog odgovora ljutom navijaču

Ivan Perišić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Ivan Perišić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu dolaska na utakmice, a kazna sad prijeti Ivanu Perišiću, koji je imao verbalni okršaj s njim.
Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu odlaska na utakmice zbog uvrede koju je uputio hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću, a disciplinska kazna sad prijeti Perišiću, koji se upustio u verbalni okršaj s njim.

Navijač Intera je u svibnju prošle godine nakon domaćeg poraza od Sassuola (1:2) povikao Perišiću: - Idi se istuširaj, idiote!, nakon čega mu je Perišić, kako pišu talijanski mediji uzvratio: - Dođi ovamo, ubit ću te.

Mladić je po talijanskom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim događajima (Daspo) kažnjen zabranom dolaska na utakmice na tri godine, zbog čega se žalio Regionalnom upravnom sudu (TAR).

TAR je ukinuo njegovu kaznu uz obrazloženje kako nije bilo nasilnog ili agresivnog ponašanja.

- To je jednostavno bila kritika, premda je bila ispoljena posebnim entuzijazmom i žestinom. Bila je to gesta koja predstavlja manifestaciju prava gledatelja na kritiku, poručio je sudac potpuno oslobađajući navijača, koji ima pravo na naknadu troškova postupka od Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa.

- Perišić stav je bio provokativan i zastrašujući. Prekršio je načelo poštenja kojeg se sportaš uvijek mora držati, poručio je sudac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!