19:15 / 09.12.2021.

Autor: A.M./Hina

Peleova kći iz bolnice: Sve je u redu, za dva-tri dana ide kući

Pele i kći

Pele i kći

Foto: @flavia_kurtz_fisioterapia / Instagram

Legendarni brazilski nogometaš Pele u stabilnom je stanju i za tri dana će se moći vratiti kući nakon još jednog posjeta bolnici gdje nastavlja liječiti tumore debelog crijeva otkrivene u rujnu, rekla je njegova kći.

- Za dva-tri dana bit će kući i uživati u božićnim blagdanima, napisala je Kelly Nascimento na Instagramu, u poruci ilustriranoj fotografijom Pelea pored Flavije, još jedne njegove kćeri.


Pele je operiran u rujnu, nakon što je rutinski pregled otkrio tumor.


Bolnica Albert Einstein u Sao Paulu, u kojoj je Pele (81) proveo mjesec dana u rujnu, objavila je u srijedu da se vratio u tu medicinsku ustanovu na još jednu rundu kemoterapije te da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

- Nema nikakvog iznenađenja, planiran je povratak u bolnicu, to je dio liječenja, rekla je Kelly Nascimento koja živi u New Yorku, ali je bila s ocem u rujnu. Nekoliko sati ranije njezina sestra Flavia već je na Instagramu poslala ohrabrujuću poruku u kojoj je napisala da će ovaj posjet bolnici biti "posljednji u ovoj godini".


Pele je osvojio tri Svjetska prvenstva (1958., 1962., 1970.) i najbolji je strijelac brazilske reprezentacije sa 77 golova u 92 utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!