Peleov lijes dopremljen na Santosov stadion

02.01.2023.

12:06

Autor: K.L./Hina

Peleov lijes dopremljen na Santosov stadion

Peleov lijes dopremljen na Santosov stadion

Foto: Leonardo Benassatto / REUTERS

Lijes s posmrtnim ostacima legendarnog brazilskog nogometaša Pelea, dopremljen je u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu na Santosov stadion, gdje će biti javno izložen.

Iako je lijes dopremljen u ranim jutarnjim satima, ispred stadiona Urbano Caldeira u priobalnom gradiću Santosu, već su se počeli okupljati navijači da bi se oprostili od ponajboljeg nogometaša svih vremena.


Lijes s Peleovim tijekom dopremljen je iz bolnice Albert Einstein u Sao Paulu, udaljenoj oko 80 km od Santosovog stadiona, u kojoj je Pele umro u četvrtak, u dobi od 82 godine, nakon dugotrajne borbe s rakom debelog crijeva.


Prema informacijama koje je objavio Santos, klub u kojem je Pele proveo 18 godina igračke karijere, lijes će biti smješten u središnji krug travnjaka na stadionu Urbano Caldeira, poznatijeg pod nazivom Vila Belmiro.

Buket cvijeća u blizini Vila Belmiro stadiona

Buket cvijeća u blizini Vila Belmiro stadiona

Foto: Diego Vara / REUTERS

Navijači će moći proći pokraj lijesa na udaljenosti od oko pet metara. Prema najavama, i novoizabrani brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva će doći odati počast nogometnom velikanu, čiji će lijes biti izložen 24 sata.


Peleov ispraćaj će biti u utorak, a pogrebna povorka će proći i kroz naselje u kojem još uvijek živi Peleova 100-godišnja majka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!