08:35 / 26.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Papa Franjo: Maradona je bio nogometni pjesnik

-

-

Foto: - / -

Maradona je bio nogometni pjesnik, izjavio je Papa Franjo povodom smrti nogometne legende i sunarodnjaka Argentinca Diega Maradone.
Maradona je bio nogometni pjesnik, izjavio je Papa Franjo povodom smrti nogometne legende i sunarodnjaka Argentinca Diega Maradone.
Maradona, koji je umro u srijedu u svom domu u Argentini od posljedica srčanog udara, susreo se s papom nekoliko puta u Vatikanu nakon što je Franjo 2013. godinu izabran za prvog papu iz Latinske Amerike.
- Papa je bio obaviješten o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se prisjeća vremena kada ga je susreo ovih proteklih godina i sjeća ga se u svojim molitvama, kao i proteklih dana kada je bio obaviješten o svom stanju, kazao je glasnogovornik Svete stolice Matteo Bruni.
Službena internetska stranica Vatican News na svojoj je naslovnoj stranici objavila priču o Maradoninoj smrti u kojoj ga naziva "nogometnim pjesnikom". Maradona je "bio izvanredan igrač, ali krhki čovjek", s referencom na njegovu borbu s drogom.
Maradona je više puta putovao u Rim kako bi sudjelovao u nekoliko dobrotvornih dvoboja nazvanih "Utakmice za mir", čiji je prihod otišao u Papinu dobrotvornu organizaciju za obrazovanje u zemljama u razvoju i za žrtve potresa 2016. godine u središnjoj Italiji.
Jednom je prilikom Maradona poklonio Papi potpisani dres s posvetom na kojem je na španjolskom bilo napisano: - Papi Franji, uz svu moju naklonost i želje puno mira u svijetu.
Papa Franjo  je veliki navijač nogometnog kluba momčadi San Lorenzo iz Buenos Airesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!