10:59 / 23.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Ozdravio prvi njemački nogometaš zaražen koronavirusom

Foto: Ilustracija (Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: Ilustracija (Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Luca Kilian, prvi nogometaš u njemačkoj prvoj ligi koji se zarazio koronavirusom, ozdravio je, ali je u intevjuu za lokalne medije, priznao da ga je "bilo strah".
Luca Kilian, prvi nogometaš u njemačkoj prvoj ligi  koji se zarazio koronavirusom, ozdravio je, ali je u intevjuu za lokalne medije, priznao da ga je "bilo strah".

- Počelo je 10. ožujka malom iritacijom grla, rekao je 20-godišnji Kilian, član SC Paderborna za list "Westfalen-Blatt". - Sutradan sam dobio glavobolju, ali sam nastavio trenirati.

- 12. ožujka počeo sam osjećati valove vrućine i dan kasnije je to bilo stvarno jako. Vrućica i jaka treskavica. Tada sam se prvi put stvarno uplašio. Bila su potrebna četiri dana da se vrućica spusti i od tada sam bio bolje svaki dan, dodaje Kilian.
Igrač SC Paderborna, zadnjeg na ljestvici, pozvao je u ovom intervjuu na poštivanje uputa zdravstvenih vlasti.

- Sada mogu podijeliti svoje iskustvo: ja sam sportaš i u formi, ali teško sam se borio protiv virusa. Za ljude koji su već bolesni, to može ugroziti njihov život.

S obzirom da je otišao roditeljima u Dortmund kada se razbolio mladi njemački reprezentativac nije bio hospitaliziran jer je njegova majka bolničarkai mogla se brinuti za njega u kućnoj izolaciji.

- Da sam ostao sam u Paderbornu, završio bih u bolnici, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!