19:03 / 09.05.2020.

Autor: HRT

"Odluka o povratku Bundeslige donesena pod političkim pritiskom"

Screenshot: HRT

Screenshot: HRT

Foto: - / HRT

Nogometaši Bundeslige prvi će od jakih europskih liga početi s nastavkom prenstva. Utakmice 26. kola na rasporedu su sljedećeg vikenda, no u njemačkoj javnosti vodi se žustra polemika.
Nogometaši Bundeslige prvi će od jakih europskih liga početi s nastavkom prenstva. Utakmice 26. kola na rasporedu su sljedećeg vikenda, no u njemačkoj javnosti vodi se žustra polemika o tome je li odluka o povratku na travnjake donesena zbog financijskih, a ne zdravstvenih prioriteta. - Bundesliga se prva vraća. Mnogo je igrača zabrinuto za svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji. Cijelome svijetu to će poslužiti kao određeni primjer. Vidjet ćemo hoće li to biti uspješno, budući da je zdravlje ipak u prvome planu. Nadajte se da će biti uspješno. U mnogim zemljama protokol će biti stroži, a sigurno je da će uvijek postojati odeđeni rizik. Moramo znati da je odluka donesena pod političkim pritiskom, rekao je generalni tajnik FIFProa Jonas Baer-Hoffman.
Trener Werdera Florian Kohfeldt smatra:
- S jedne strane to je velika privilegija, i tako  to i doživljavamo. Pod time mislim da nam je omogućeno da se ponovo bavimo našim sportom, što još uvijek nije moguće svima. Naravno da se moramo pridržavati određenih uvjeta, ali ja sam zbog toga jako sretan, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!